Senaste inläggen

Av Emma Söderlind - Lördag 2 mars 09:45

Om man kör mot Hinnsjön så kommer man att passera ett litet vindskydd alldeles vid vägen. Mysigt ställe och här har jag startat mina långfärdskirdskoturer på just hinnsjön, perfekt plats.


Kör man lite längre så såg jag på kartan att det skulle finnas Österbybodarna, men dem var privata och låsta. Istället gick ajg ut på isen och hittade ett till vidnskydd ute på en lite ö eller udde. Ingen ved men en mysig plats i Hinnsjöns lymmigare öområde. :)


Kör man samma väg ytterlgiare ngn km bara så kommer man till bron vid Lill-Åbodsjön. Där är en stor parkering prefekt för husvagnar, med en grillkåta. Ingen ved men ett dass finns. perfekt för fiske, men kanske även att bada?


                                 

ANNONS
Av Emma Söderlind - Lördag 2 mars 09:30

Idag var det fint väder så klev upp itid för att ta mig till ätra fjällskog. Måste u testa tuskidorna såhär en vecka innan vi ska åka jämtlandstriangeln :P Ute i gid tid jag vet.


Men det blir en ospårad skogsbilväg och sen längs lite skoterspår för att ta mig till Brynge fäbodar, riktigt fint ställe. 2 fäbodar, en i bra skick. Mkt ved och dass här. Mysigt läge. Hit är det nog vanligast att man åker skoter, men turskidor gick precis lika fint.


Jag stannade även till vid Österselsbodarna, det står att det ska finnas en raststuga där ,men alla bodarna där är låsta utom en i sämre skick där man hugger ved. Finsn en grillplats opch dass här dock om man skulle passera förbi.


Stannade även vid starten till Nätra fjällskogens skidspår, där är det också en raststuga och dass, Hinsjöstugan. Fint skick, bra med ved. Bra start eller avslut på en skidtur :)


                                                       ANNONS
Av Emma Söderlind - Lördag 2 mars 09:30

Idag så dök kompisarna upp vid ca 17- tiden för korvgrillning vid vår grillring, bara minus en grad, men kändes som betydligt mer. Så roligt att alla kunde komma :D


Sedan flyttade vi in i nyverkstaden för fortsatta trevligheter. Jag och martin dukade, bakade och fixade igår. Jag är supernöjd med arrangemanget. Älskar att fixa sådant här. Roligt att ca 25 peras kunde komma med :D


Detta gör vi om!


                               

Av Emma Söderlind - Tisdag 26 feb 09:30

Ikväll efter MSA (Modo sport academy träningen) så blev det snabba ryck för att hinne ner till HK-hotellet för föreläsning med Pernilla Karlsson, vilken inspirerande fotbollsprofil.


Otroligt trevligt att träffa alla tjejerna igen, och en bra fortsättning på FFC.


Nästa gång blir detskadeförebyggande i mars om exakt 4v.


 

Av Emma Söderlind - Måndag 25 feb 10:15

Idag utforskade vi området runt Lill-kärrsjön. En spännande skoterutflykt dit, sedan blåste det för mkt vid vindskyddet som hade bra solläge vid sjön, så vi for till Lill-kärrsjöstugan istället. Dass, grillpalts utanför och en stor bra utrustad sutga med många bord och stolar inne, man ryms nog lätt 25 pers :)


Bra med ved också, det är det bästa med landsbygden - engagerat folk och inte samma tryck som i stan där man förväntar sig att ngn annan ska serva veden dit. Det stör jag mig på, vi har alltid egen ved med oss, men kan vara bra att få kompletera med en pinne eller två ibland :)


Blir uppstekt pannkaka och kokkaffe idag. SÅ MUMSIGT!


Muurikan är verklgien den bästa saken, och mat ute smakar alltid bäst!


Sedan blir det en sväng till Kantsjö innan vi rullar mot stan igen .


                 


                                                                   

Av Emma Söderlind - Söndag 24 feb 22:45

Idag blev det medpackad lunch och en skotertur från L-mon till Kantsjö fäbod.

Vi stannade till och plockade upp lite folk hos jörgen och annica, där hitttade Martin en pärla som han bara var tvungen att provköra ;)


Sedan en trevlig och utmanande skotertur till Kantsjö fäbod. Fint ställe med ved och dass, men tyvärr så har snön förra året tagit kaminen och brutit sönder den så nu håller det på att bli vattenskada i tak och vägg... men grabbarna som var med skulle åka upp hit till sommaren/våren och fixa det. Landsbygden och den andan <3


                                             

         

 

Av Emma Söderlind - Lördag 23 feb 22:30

Idag så blev det en tidig morgon för att åka till Långsele och Kubenhallen för ledarutbildning hela dagen - så himla rolgit och vilket gäng! Mkt skratt och positiv energi in på kontot idag!


Sedan stressa hem och till L-mon för kvällens paltfest - kvalitetstid även det!


Bara en bild på hela dagen, håll till god med den ;)


 

Av Emma Söderlind - Onsdag 20 feb 22:30

Idag så flexade jag ut lite tidigare från jobbet i detta fantastiska väder för att åka till Västeralnö fäbodar där dagens skidtur skulle gå från.

Har bara åkt den långa backen, aldrig den korta branta. Den gick ju heller inte riktigt att åka... så blir att gå upp till vindskyddet ungefär, ca 800m. Men vilken fin solnedgång det blev vid det. Hit ska vi åka och grilla ngn gång. SUPERMYSIGT!


Blev att börja åka skidor sedan, upp till Rutberget, sen till hotellet för att landa lite med en brasa och tända ljus innan det bölev 3 varv i blåsten på myren innan jag tog mig ner i mörkret, helt ensam på berget. Hade tänkt mig att få se fullmånen men då skulle jag nog varit här ca 21  och inte 18 tiden... månen hann aldrig komma upp över berget, "fel sida stan för det", på vår norra sida hade det funkat mkt bättre :)


Men nu vet jag det till nästa gång, detta ska jag absolut göra om, men utan tidspress till en fotbollsträning :)


                                   

                               

     

 

   

Presentation


Adventure must start with running away from home! My adventure will start 17th January 2012! And after that it never gonna end, travel is lika a drug for me! ;)

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4
5
6
7
8 9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2019
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ notimetolose med Blogkeen
Följ notimetolose med Bloglovin'

My travels!

Gästbok - lämna ett litet fotavtryck här :)


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se